Jag har länge försökt leta, improvisera och leta och improvisera efter ett bra pannkaksrecept som är både glutenfritt och veganskt. Det har inte gått så bra, förrän idag! 
Solveigs hemsida finns det här receptet på bovetepannkakor.
Jag är inte så förtjust i bovete men nu råkade jag ha bovetemjöl hemma och tänkte att det var värt ett försök!
Jag hade dock inte dadlar hemma och gjorde min egen version av receptet:
 
 
Glutenfria, veganska pannkakor:
ca 13 st
 
5 dl mandelmjölk (jag tog 2 dl mandelmjölk och 3 dl vatten, det gick lika bra!)
3 ½ dl bovetemjöl
1 ½ msk bakpulver
1 msk kokossocker (ta vilket socker du vill eller inget alls, jag äter inte så mycket socker men hade detta hemma)
2 msk riven kokos (valfritt)
1 tsk vaniljpulver (valfritt)
1 nypa himalayasalt
 
1. Blanda alla torra ingredienser i bunke. Häll på mandelmjölk/vatten och vispa ihop till en smet. Den kommer bli gansk tjock i konsistensen. 
2. Värm en stekpanna med valfri vegetabilisk olja (kokosolja rekommenderas!) och häll på lite smet. 
Det tar inte lång tid att steka pannkakorna och de blir härligt fluffiga! Dock blir de lite torra så någonting till pannkakorna är att rekommendera.
3. Lägg upp pannkakorna på en tallrik efterhand som de blir klara (eller ät under tiden, det går också bra) och ha vad du vill till! Jag hade hallon och banan men det går lika bra med sylt, grädde, sirap, vad som helst!
4. Till slut: ät, njut och bli otroligt mätt om du äter alla på en gång, som jag gjorde haha.
 
Ha det fint!